Friday, June 12, 2015

RAMADHAN AL MUBARAK..BULAN PENUH BARAKAH

Views
Insyallah 18 Jun 2015 , semua umat islam akan mula berpuasa. Bulan yang amat dinantikan oleh semua umat islam. Maka segala persediaan mula dilakukan.

hikmah puasa
Hikmah berpuasa yang kita dapatkan ini tentunya berkaitan erat dengan amalan puasa yang kita jalani dan tentunya amalan pada puasa ramadhan bukanlah hanya menahan makan dan minum saja, melainkan juga menjalankan amalan ibadah Ramadhan lainnya, seperti bersedekah, Itikaf, Silaturahim, Menghindari diri  dari yang benda haram, dan banyak lagi.
Maka dari itu, agar lebih kita termotivasi dalam menyempurnakan puasa tahun 2015
Bulan puasa akan dapat :-
 1. Melatih kita dalam menepati Waktu dan lebih berdisiplin — 
 2. Keseimbangan dalam Hidup — kita akan melipatgandakan amalan kita
 3. Merapatkan jurang Silaturahim Dalam Islam ada persaudaraan sesama muslim, akan tampak jelas jika berada dibulan Ramadhan, 
 4. Lebih mengambil tahu sesama sendiri dan lebih mesra — berjemaah bersama menunaikan solat terawih
 5. semua aktiviti Mulia Merupakan Ibadah — Setiap langkah kaki menuju masjid ibadah, menolong orang ibadah, berbuat adil pada manusia , tersenyum pada saudara , membuang duri di jalan ,memberi makanan kepada orang berpuasa dan macam-macam lagi
 6. Menjauhi pekara mungkar — Puasa Ramadhan akan sempurna dan tidak sia-sia apabila selain menahan lapar dan haus juga kita menghindari melihat benda haram, telinga, perkataan dan perbuatan. 
 7. Berlatih menjadi orang yang lebih Tabah dan sabar Dalam Puasa di bulan Ramadhan kita dibiasakan menahan yang tidak baik dilakukan. Misalnya marah-marah, berburuk sangka, dan dianjurkan sifat Sabar atas segala perbuatan orang lain kepada kita. 
 8. Melatih kita untuk Hidup secara bersederhana  Jangan ikutkan nafsu membeli juadah di pasar ramadhan
 9. Melatih Untuk  belajar Bersyukur 
 10. Melatih untuk kita lebih mendekatkan diri kita kepadaNya-membaca Al-qURAN, Sembahyang sunat, membaca yassin dan lain-lain lagi.
Demikianlah hikmah dalam melaksanakan ibadah puasa Ramadhan, semoga bermanfaat bagi kita umat muslim.
Namun begitu Zue juga telah siap-siapkan supplemen untuk kekal bertenaga sepanjang hari..Malah ini pun tahun pertama si anak manja zu nak berpuasa.Jadi persediaan awal zu adalah menyediakan Meal shakes, performance Drink dan ESP..
Meal Shakes untuk si manja manakala zu lak suka tambah meal shakes ngan esp..Alhamdulillah Ramadhan yang lepas zu bertenaga sepanjang hari hari walaupun terpaksa berdepan dengan anak murid yang pelbagai karenahnya.NI LA SET LENGKAP UNTUK FAMILY ZUE SEKELUARGA

KELEBIHANNYA :
 • SESUAI UNTUK ANAK YANG BARU NAK BELAJAR BERPUASA

 • DAPAT ELAK LAPAR DAN DAHAGA SEMASA BERPUASA

 • ELAK LEMBIH DAN LETIH KETIKA BERPUASA

 • ELAK GASTRIK

 • ELAK SUSU DROP BG MOMIES YG MENYUSUKAN BABY COMEL

SEDIKIT TIPS :
Tipsnya adalah yakin dengan kekuatan diri sendiri, memohon doa daripada Allah agar memudahkan segala urusan dan amalkan meminum set Mighty 3 Gems ini serta beberapa biji kurma.

Zue doakan agar Ramadhan kita kali ini lebih di berkati oleh Allah 
&
 agar diberikan kesihatan yang baik agar kita dapat beribadah kepadaNya dengan sempurna.
Amin..

Nak beli tapi tak tau kat maner
saya akan consult anda cara pemakanan.. 

Jangan risau supplemen dari Shaklee sekarang ramai yang cari coz tak der bahan yang tak sepatutnya. 

Semuanya semulajadi..Itu yang kita nak kan.. Insyaallah kita berusaha, 

sebarang pertanyaan boleh la 

email zulie_ide@yahoo.com 
 @ 
 whatassp : 0129726066 
 @ 
atau yang nak beli sendiri..dekat ngan stokis shaklee boleh guna id saya 914376 lepas tu attach resit pada saya sebagai bukti pembelian. Then barulah saya akan consult andaDomain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment