Friday, March 4, 2011

5 Langkah Kulit Cantik & Sihat

Views
** Mencuci
Kulit muka mestilah dicuci sbb byk kotaran yg melengkap padanya sepanjang. Mencuci wajah dapat memberi lebih keseimbangan kepada kulit. Proses ini menyediakan kulit menyerap nutrien yang akan disapu pada kulit nanti.


** Masker
Penggunaan 2 x seminggu sudah memadai , kerana ianya memberikan pelbagai nutrien, kepada kulit anda pelbagai faedah. Tambahan pula, masker menyingkirkan kekotoran yang masih terlekat di wajah dan ia mengelupaskan sel kulit mati dengan lembut. Kulit terasa lebih lembut, pori-pori menjadi lebih halus dan kulit nampak sihat berseri kembali.


** Menyegarkan
Proses menyegarkan ini amat penting kerana inayan dpt menyegarkan kulit serta mengecilkan pori-pori kita...Tujuan lain penyegar juaga dapat mengelokkan lagi tekstur kulir dengan menjernihkan dan melembutkan wajah jadi ia bersedia untuk dilembapkan dengan pelembap.


Pelembap
Pelembap adalah kunci yang membantu wanita, tidak kira apa jenis kulit mereka, mengekalkan kulit yang seimbang. It menjadikan kulit terasa lembut liut.


Melindungi
Langkah terakhir adalah melindungi kulit. Langkah yang amat penting bg mengelakan kulit anda terbakar..(sunburn)Produk berSPF penting bagi menyekat sinaran UV yang berbahaya, yang boleh merosakkan kulit. Foundation membuatkan kulit anda nampak sempurna dan menjadi lapik (asas) kepada mekap anda. Mary Kay mempunyai pelbagai jenis foundation yang mungkin sesuai untuk anda dan jenis kulit anda.
__________________

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

No comments:

Post a Comment